USR
USR

USR cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru modul în care forțele de ordine au fost surprinse marți de protestul organizat de AUR la Parlament.

„Protestatarii au reușit să sară gardurile și să vandalizeze mașini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi (marți – n.r.) blocați în Parlament din cauza protestului, iar miniștrii guvernului PSD – PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunțat că se conectează online la audierile din comisii”, potrivit USR.

„În condițiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunțat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forțele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depășite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri și mașini”, susține USR într-un comunicat de presă.

Potrivit semnatarilor, protestul de marți a arătat că „există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern și a Ministerului de Interne de a face față unei situații previzibile si anunțate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia”.

„Nu este prima dată când forțele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu își fac treaba, după ce săptămâna trecută polițiștii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Șoșoacă în loc să apere drepturilor unor jurnaliști care realizau un reportaj”, potrivit USR.

Deputatul USR Dan Barna a declarat la Digi24 că în parcarea Parlamentului sunt vandalizate mașini și că au fost acte de distrugere, fiind vorba „despre acte de violență și de provocare mult peste limita de exprimare civică”.

Despre manifestările din curtea Parlamentului, deputatul USR Barna a spus că „este o problemă mare de capacitate a MAI de a face față unei situații previzibile și anunțate” și că „este de neacceptat că forțele de ordine care au responsabilitatea să asigure securitatea unei clădiri să fie depășite de o mână de oameni care ajung să distrugă mașini și să împingă uși”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *