AUR va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului
george simion

George Simion, co-fondatorul AUR, a început să cânte colinde în fața cordonului de jandarmi, în timp ce se deplasa dintr-un loc într-altul.

George Simion este un ultras cu ștate vechi, membru co-fondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, notează Newsweek.ro. El a povestit într-un intreviu pentru Revista ULTRA’ că „principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi”, mai scrie publicația citată.

Jandarmeria București a anunțat, marți, la câteva ore după începerea protestului AUR împotriva certificatului verde și mult după ce protestatarii au pătruns în curtea Parlamentului, că a suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Paramentului. Cu toate că au fost vandalizate mașini ale ambasadorilor SUA și Japoniei dar și mașina unui parlamentar, jandarmeria precizează din nou că ”până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare”.

George Simion a anunțat că protestele față de introducerea certificatului COVID vor continua și zilele următoare, pentru ca apoi să anunțe că oamenii pleacă acum către Piața Victoriei, pentru a continua manifestația.
El a declarat apoi „din cei 15.000 de participanți de azi 2.000 au fost membri AUR”. Estimări oficiale ridică însă numărul total al participanților la 2.000, o diferență uriașă față de numărul înaintat la televiziuni de George Simion.

Copreședintele AUR George Simion a spus apoi că cei care au provocat incidente trebuie să fie identificați, susținând din nou că protestatarii au fost provocați.
„Dacă s-a scris „Hoții”, pe o mașină, că un șofer al unui parlamentar de la PSD a arătat semne obscene către protestatari și i-a incitat, cei care sunt agitatori să fie identificați, sunt camere nu e problemă”, a declarat George Simion, marți, în fața jurnaliștilor.

Zeci de oameni au ajuns astăzi la ușa Parlamentului, după ce au reușit să intre în curtea instituției în timpul unui protest față de introducerea certificatului verde.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *