USR-Plus semnează o moțiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu
USR-Plus semnează o moțiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu

USR-Plus semnează o moțiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu și a anunțat deja că ministrul demis de acesta, Stelian Ion, va primi portofoliul justiției în noul guvern.

Useriștii susțin că Florin Cîțu „a aruncat ţara în criză” politică și au anunțat retragerea sprijinului politic pentru acesta. Scandalul a explodat miercuri în coaliție, după ce USR-Plus a reclamat că nu a fost consultat pe marginea proiectului de dezvoltare rurală Anghel Saligny, pe care îl consideră un mod de deturnare a banilor către baronii locali.

USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

USR-Plus semnează o moțiune de cenzură. Tot Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern în vederea continuării reformei din justiţie.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu”, precizează USR PLUS.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

O moțiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru depunerea unei moțiuni este nevoie de 117 semnături. USR PLUS are 80 de parlamentari, deci nu o poate face fără sprijinul atei formațiuni. PSD și AUR au anunțat și ei depunerea de moțiuni de cenzură.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul