USR i-a dat vineri replica lui Klaus Iohannis, spunând că el, alături de Florin Cîțu și echipa câştigătoare sunt adevărații „crizatori” despre care a vorbit șeful statului la Bruxelles.

„Ca să o spunem foarte franc: crizatorii sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi preşedintele Klaus Iohannis. Au dat afară din guvern miniştrii USR, au blocat reformele din Justiţie, au lăsat sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4, au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali, refuză să susţină o majoritate politică de dreapta”, a scris USR pe pagina de Facebook a partidului.

Într-o postare separată, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, îl acuză pe Klaus Iohannis că „i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să îi scape de PSD”.

„Să spui că USR a blocat reformele în justiţie, în administraţie şi în domeniul pensiilor este o ticăloşie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, cei care vor să fie alături de noi, înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloşiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiţie curată şi pentru o Românie europeană. Când am intrat la guvernare i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinaţiile politice pe sub masă. Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Şi asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toţi incompetenţii în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit drulăi. Acum suntem numiţi crizatori, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme”, a scris Ionuț Moşteanu pe Facebook.

El spune că USR „îşi asumă eticheta de crizatori” dacă aceasta presupune „un stat reformat”.

„Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic preşedintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt. Îi aduc aminte că, în justiţie, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT şi DNA să se mai facă la mica înţelegere. Îi aduc aminte că, în administraţie, profesioniştii numiţi de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminaţi chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag preşedintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiţi crizatori, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”, a adăugat Moşteanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri este nevoie de un guvern care să rezolve problemele cu care se confruntă România, afirmând că acesta trebuie sprijinit în Parlament de „cei care vor să fie cu noi”.

„Trebuie să vedem lucrurile aşa cum le văd şi românii. Trebuie să se termine criza politică, care nu este România, nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât ce neimportanţi sunt, ca să o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un guvern ca să ne apucăm…, ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformelei”, a afirmat Klaus Iohannis la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *