USR s-a rebranduit după congresul în care Dacian Cioloș a fost ales șef al formațiunii, învingându-l pe Dan Barna la alegerile interne din partid. USR-PLUS redevine USR, adoptând atât vechea denumire, cât și sigla precedentă, pe un fond albastru, a confirmat deputatul Emanuel Ungureanu.

La Congresul USR PLUS au avut loc alegerile pentru președinția partidului, scrutin câștigat de Dacian Cioloș, în detrimentul lui Dan Barna.

În cadrul evenimentului a fost stabilită prin vot și componența noului Birou Național, format din 24 de membri. Vicepreședinți au fost aleși, în ordinea numărului de voturi primite, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Anca Dragu, Allen Coliban și Claudiu Năsui. Dacian Cioloș se clasase pe 5, însă deja câștigase alegerile pentru președinția partidului, relatează B1TV.

USR s-a rebranduit. La același congres a avut loc și un moment mai controversat, cu deputatul Ionuț Moșteanu glumind că „se împrăștie” COVID-19 în timp ce bătea palma cu colegii săi de partid.

„Obiectivul este să fim pregătiţi pentru 2024 să devenim principalul partid de dreapta. Asta înseamnă că trebuie să creştem partidul, să-l întărim şi din punct de vedere al vocii publice, și din punct de vedere al numărului de membri. Înseamnă că trebuie să consolidăm filialele, să constituim filiale noi, să aducem membri noi, să ne organizăm în aşa fel încât aleşii noştrii a nivel local să primească mai mult sprijin din partea partidului, pentru că ei sunt vocea la nivel local. Vom vedea dacă reintrăm la guvernare sau în opoziţie şi în funcţie de asta vom vedem cu ne organizăm prezența publică la nivel naţional ca să putem să ne susţinem prin pârghii, fie doar în Parlament, fie şi în Parlament, şi în Guvern, obiectivele pe care ni le-am stabilit în campanie”, a spus Dacian Cioloș.

Leave a comment

Lasă un răspuns