Reprezentanții USR au votat împreună cu cei ai AUR pentru introducerea pe ordinea de zi a unei solicitări prin care președintele Klaus Iohannis să vină în fața Parlamentului să dea explicații în legătură cu averea sa. Cererea a fost depusă de AUR.

În ședința BPR cei din AUR au cerut suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de liderul grupului AUR, Claudiu Târziu, pentru demararea unor proceduri de verificare a averii președintelui.

Inițial, cererea depusa de AUR prin care aceștia cer verificarea averii lui Klaus Iohannis și chemarea acestuia în plenul Parlamentului pentru explicații fusese depusă la Biroul Permanent al Senatului, care a trimis documentul Birourilor Permanente Reunite.

PNL a cerut respingerea solicitării AUR, în timp ce USR a cerut introducerea pe ordinea de zi și trimiterea documentului la Comisia Juridică, invocând procedura parlamentară.

La vot, parlamentarii PNL și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR și AUR au votat pentru. Parlamentarii PSD s-au abținut. Au fost 11 voturi ale PNL și UDMR și 7 voturi ale USR și AUR. Solicitarea a fost respinsă.

Președintele USR Dacian Cioloș a declarat luni, după discuția cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, că USR nu va susține un guvern minoritar și că singura variantă în care USR ar putea vota Guvernul Ciucă este refacerea coaliției. Cioloș spune că a fost întrebat de Nicolae Ciucă și care sunt condițiile în care USR ar intra la guvernare, însă mandatul său de la partid este, momentan, pentru un guvern minoritar.

„Sentimentul meu este că a fost o întâlnire mai mult de formă. Domnul premier știa care e poziția noastră. Punctul nostru de vedere este neschimbat. Dacă asta ar fi fost soluția, guvern minoritar pentru această perioadă de criză, acest lucru putea fi deja decis de săptămâna trecută când noi am prezentat un astfel de guvern. Dacă asta ar fi fost soluția, guvern minoritar, puteam lua atunci decizia și nu să așteptăm până acum. Noi am crezut că au altă soluție mai bună, că există o înțelegere între PSD și PNL”, a declarat Dacian Cioloș, presedintele USR PLUS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *