Vaccinarea adolescenților este elementul care „va face diferența”
Vaccinarea adolescenților este elementul care „va face diferența”

Vaccinarea adolescenților este elementul care „va face diferența” la momentul începerii noului an școlar, consideră pediatrul Mihai Craiu.

Suntem prima țară din UE care reușim vaccinarea unui număr semnificativ de copii, prima care a anunțat a fost Germania, noi am fost mai rapizi, e foarte bine. E o cifră bună pentru început, a spus Mihai Craiu, medic pediatru, la Europa FM, citat de B1TV.

Vara ar putea să fie un moment câștigat, să ne pregătim precum gospodarul înțelept și să vedem care sunt strategiile optime, pentru că este evident că învățământul online nu este o cale sigură către bunăstarea academică a elevilor”, a mai spus medicul pediatru.

În primul rând trebuie imunizați adolescenții cu probleme medicale cronice, a precizat Craiu: „Adolescenții cu diabet, cu dializă sau alte comorbidități trebuie primii vaccinați, nu însă înaintea bunicilor și a profesorilor care nu au putut să fie vaccinați până acum” a declarat medicul Mihai Craiu.

Campania de vaccinare a copiilor de peste 12 ani a început în România pe 2 iunie. În prima săptămână, aproape 10.000 de adolescenți au fost vaccinați împotriva noului coronavirus. Aceștia sunt vaccinați cu serul de la Pfizer.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul