Image default
Actualitate

Vaccinarea adolescenților „va face diferența” în anul școlar 2021-2022, consideră pediatrul Mihai Craiu

Vaccinarea adolescenților este elementul care „va face diferența” la momentul începerii noului an școlar, consideră pediatrul Mihai Craiu.

Suntem prima țară din UE care reușim vaccinarea unui număr semnificativ de copii, prima care a anunțat a fost Germania, noi am fost mai rapizi, e foarte bine. E o cifră bună pentru început, a spus Mihai Craiu, medic pediatru, la Europa FM, citat de B1TV.

Vara ar putea să fie un moment câștigat, să ne pregătim precum gospodarul înțelept și să vedem care sunt strategiile optime, pentru că este evident că învățământul online nu este o cale sigură către bunăstarea academică a elevilor”, a mai spus medicul pediatru.

În primul rând trebuie imunizați adolescenții cu probleme medicale cronice, a precizat Craiu: „Adolescenții cu diabet, cu dializă sau alte comorbidități trebuie primii vaccinați, nu însă înaintea bunicilor și a profesorilor care nu au putut să fie vaccinați până acum” a declarat medicul Mihai Craiu.

Campania de vaccinare a copiilor de peste 12 ani a început în România pe 2 iunie. În prima săptămână, aproape 10.000 de adolescenți au fost vaccinați împotriva noului coronavirus. Aceștia sunt vaccinați cu serul de la Pfizer.

Related posts

Când ajunge vaccinul de la Pfizer în România. Coordonatorul militar Valeriu Gheorghiță explică că România este pregătită

Constantinescu Gabriel

Vaccinuri false Pfizer depistate în două țări. Una este aproape de România

Constantinescu Gabriel

Pfizer își deschide filială în România. Ce motivație are producătorul de vaccinuri anti-COVID

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment