Vaccinarea obligatorie pentru copii și adolescenți, în Franța
Vaccinarea obligatorie pentru copii și adolescenți, în Franța

Vaccinarea obligatorie. Vaccinarea anti-COVID ar trebui să fie obligatorie pentru copii și adolescenți dar și în cazul angajaților din mai multe domenii, consideră Academia Naţională de Medicină din Franţa, astfel încât să se poată ajunge la „imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”.

„Cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa (…) îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală”, a explicat Academia, potrivit Agerpres.

Specialiștii francezi spun că măsurile individuale de protejare în fața virusului și măsurile colective, precum restricțiile de circulație, nu sunt suficiente și că efortul de vaccinare se va lovi de cei care ezită şi cei care se opun vaccinării, două categorii estimate la 30% din populaţia Franţei.

Astfel, va fi „extrem de dificil să se obţină înainte de sfârşitul verii o rată de acoperire vaccinală care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală (care include şi minori)”, au estimat specialiștii.

Vaccinarea obligatorie. Ei mai susțin că obligativitatea trebuie instituită progresiv și că acest lucru ar trebui să se întâmple întâi la profesiile esenţiale (profesori, angajaţi din sănătate, poliţişti şi funcţionari publici, angajaţi ai serviciilor de aprovizionare cu alimente, apă, energie, bani în numerar şi materiale informatice).

Vaccinarea anti-COVID ar trebui să fie obligatorie și pentru angajații care lucrează cu publicul: magazine, restaurante, hoteluri, stabilimente culturale şi sportive. De asemenea, ar trebui să fie vaccinați cei care fac deplasări, călătorii internaționale, studenții și donatorii de sânge.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul