Vaccinul anti-polio va ajunge în România începând de săptămâna viitoare
Vaccinul anti-polio va ajunge în România începând de săptămâna viitoare

Vaccinul anti-polio va ajunge în România începând de săptămâna viitoare. Cazurile de poliomielită, boală considerată eradicată, au fost depistate în mai multe țări occidentale, printre care SUA și Marea Britanie.

Vaccinul hexavalent, folosit împotriva poliomelitei, a fost achiziţionat și va fi livrat în țară începând de săptămâna viitoare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, potrivit B1TV.

Întrebată dacă există în România riscul de apariție a virusului, ea a spus că acest lucru este posibil în orice țară în condițiile în care rata de vaccinare nu este corespunzătoare.

Virusul poliomielitic sălbatic nu mai este prezent decât în foarte puține state din lume, în special din Asia, dar îmbolnăvirea nu este imposibilă, a adăugat Adriana Pistol.

Ea recomandă o acoperire vaccinală suficient de bună la toate grupele de vârstă. Rata de vaccinare în momentul de față pentru poliomielită este de 75-76% și ar trebui să fie de minimum 80-85%.

Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale, potrivit BBC. O situație similară s-a constatat și pe costa de est a SUA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *