Coronavirusul nu va dispărea prea curând, este de părere Marcel Ciolacu, și va trebui să învățăm să trăim cu el. În perioada viitoare se vor ridica o serie de restricții, și cel mai probabil se va începe cu eliminarea obligativității măștii în spațiile deschise. Oricum, ordonanța care stabilea purtarea acestora a fost deja declarată neconstituțională.

Coronavirusul nu va dispărea și va trebui să ne obișnuim cu el, spune Ciolacu.

O să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Se estimează (relaxarea restricțiilor) cât de curând, în funcţie de cum scad infectările. Cred că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi, nu pune viaţa în pericol… E şi o imunizare consistentă în România, citeam că în Bucureşti e 83% rata. (…)

Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Ciolacu l-a lăudat apoi pe Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru modul în care a gestionat valul 5 COVID.

Cât despre OUG privind purtarea măştii în exterior, declarată recent neconstituțională de către CCR, președintele PSD a spus că e o problemă de formă, nu de fond.

Orice decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va venit cu o OUG care să pună în acord cu decizia Curţii”, a continuat Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *