Vaccinul Johnson and Johnson ar putea intra în România în aprilie
Vaccinul Johnson and Johnson ar putea intra în România în aprilie

Vaccinul Johnson and Johnson ar putea intra în România în aprilie, a anunțat coordonatorul programului național de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Vaccinul Johnson and Johnson urmează să fie aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, în luna martie.

 

Valeriu Gheorghiță a spus că serul produs de această companie are o eficacitate ridicată și este necesară o singură doză administrată, în cazul fiecărei persoane.

După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă, că în aprilie am avea primele doze. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe adenovirus uman, eficacitatea e similară cu cea de la Astra Zeneca, însă avantajul este că e suficient să administrăm o singură de vaccin.

Temperatura de păstrare este obişnuită. Aşa ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare. Aşa cum ştim, am fost în situaţia să frânăm accelerarea campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice, la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Vaccinul produs de această companie se administrează într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii și nu trebuie să fie transportat la temperaturi foarte scăzute în congelatoare specializate.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *