Vaccinul pentru animale împotriva coronavirusului, în Rusia
Vaccinul pentru animale împotriva coronavirusului, în Rusia

Vaccinul pentru animale împotriva coronavirusului, primul astfel de ser, a fost înregistrat oficial în Rusia. Astfel, acolo sunt dezvoltate trei asemenea vaccinuri pentru oameni și unul pentru animale.

Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a anunțat că vaccinul pentru animale este eficient 100%, relatează Reuters, citat de B1TV

Serul rusesc a fost testat pe mai multe animale.

„Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale. Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri”, a declarat Konstantin Savenkov, director adjunct al Asociației Federale Sanitar-Veterinare.

Astfel, Rusia a dezvoltat primul ser anti-COVID-19 pentru oameni și primul vaccin anti-COVID-19 pentru animale

Producătorii serului anti-COVID-19 pentru animale spun că imunitatea durează 6 luni de zile, însă dezvoltatorii continuă să analizeze acest aspect. Producția în masă a serului ar urma să înceapă din luna aprilie.

Sputnik V, EpiVacCorona și CoviVac sunt vaccinurile rusești anti-COVID-19, utilizate pentru oameni. Sputnik V a fost primul ser anti-SARS-COV-2 din lume, înregistrat de Rusia. Vladimir Putin l-a anunțat din vara anului 2020.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *