Vârful valului patru nu a fost atins, afirmă ministrul sănătății
Vârful valului patru nu a fost atins, afirmă ministrul sănătății

Vârful valului patru nu a fost atins, afirmă ministrul sănătății, chiar dacă România a atins miercuri cifre record ale deceselor și infectărilor cu covid. Nici măcar în stadiul de platou, când se ajunge la un echilibru al îmbolnăvirilor nu s-a ajuns, afirmă Cseke Attila.

Din păcate, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toţii este că, la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem – şi analiza sigur va trebui făcută la un moment, dat, într-o situaţie în care putem să fim mult mai lucizi – cu asemenea grad de vaccinare, noi, chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece, încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuţii şi de prognoze, din păcate nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere. Presiunea este enormă, este uriaşă pe sistemul sanitar care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit”, a declarat Ministrul Sănătății, Cseke Attila, marți seară, la TVR.

În condițiile în care vârful valului patru nu a fost atins, Cseke Attila avertizează că după ce acesta va trece, ne putem aștepta și la altele.

Estimări şi prognoze se fac, ele trebuie privite cu o anumită reticenţă fiindcă unele s-au adeverit, atele nu s-au adeverit. (…) Una din variante a fost de a ajunge la un anumit platou la mijlocul lunii octombrie, cealaltă spunea că mai încolo, după câteva săptămâni. Vedem că nu am ajuns la un platou. (…) Problema României care va rămâne o problemă din păcate şi după trecerea acestui val patru este aceea că, dacă rata de vaccinare nu creşte (…) noi vom fi expuşi în continuare, pentru că avem populaţie în care acest virus poate circula şi ne expunem şi la alte valuri posibile”, a declarat Ministrul Sănătății, privind prognozele pentru atingerea perioadei de „platou”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *