Certificatul verde pentru acces în instituțiile publice, este măsura propusă de ministrul Raluca Turcan. Ministrul Muncii vrea să fie introdusă și telemunca acolo unde este posibil, pentru reducerea deplasării angajaților.

Raluca Turcan a declarat marți seară, la Digi24, că președintele va avea miercuri o întâlnire în care specialiștii să propună eventuale măsuri ce ar putea fi adoptate în România

Certificatul verde pentru acces în instituțiile publice. Ministrul interimar al Muncii susține că certificatul verde ar putea servi drept pașaport de muncă în instituțiile publice, iar acesta ar trebui urgent valorizat pentru angajații din țara noastră.

Întotdeauna am optat pentru măsuri propuse de specialiști. De aceea, mâine va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni, convocată de domnul președinte, în care specialiștii vor pune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare.

Avem o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă.

Telemunca poate să fie o opțiune mult mai folosită acolo unde ea este posibilă. Reducerea interacțiunilor și a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a mai spus Raluca Turcan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *