caragea

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, nu crede că Rusia reprezintă o amenințare „iminentă” pentru Republica Moldova, așa cum au declarat atât Kievul, cât și Chișinăul. Fostul demnitar PSD este de părere că, mai degrabă decât o lovitură de stat din partea Rusiei, regimul de la Chișinău se confruntă cu o criză politică internă provocată de situația socio-economică și folosește tema amenințării de la Moscova pentru a recâștiga simpatia oamenilor. 

„PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate – n.r.) a pierdut foarte mult în ultima perioadă prin suprapunerea crizelor și cred că se încearcă în Republica Moldova, în acest moment, o revigorare a simpatiei politice pentru partidul proeuropean al Maiei Sandu, pentru echipa ei”, a declarat fostul ministru al Apărării, vasile Dîncu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Vasile Dîncu nu crede în varianta unui plan al Rusiei de a răsturna regimul de la Chișinău printr-o lovitură de stat, așa cum au indicat serviciile secrete ucrainene, ci mai degrabă în încercarea președintei Maia Sandu de a recâștiga simpatia electoratului, erodată din cauza crizei economice pe care o traversează țara”, a mai spus Vasile Dîncu.

„Eu cred că este un pariu pe care Maia Sandu îl face cu mediul politic de acolo, sper să câștige. Să sperăm că acest nou premier va reuși să relanseze cumva acțiunea guvernamentală proeuropeană a Maiei Sandu și Moldova să meargă în continuare pe traseul eruopean pe care a pornit și care ar fi într-adevăr salvarea pentru Republica Moldova. Dacă nu reușește cu această mișcare politică, atunci pentru Republica Moldova va fi un adevărat dezastru”, a mai spus Vasile Dîncu pentru Europe Liberă.

Moscova a respins marți, prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe, declarațiile Chișinăului despre „planul Rusiei de a destabiliza situația în Moldova”. Maria Zaharova a atras atenția asupra afirmațiilor președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a spus luni că Rusia intenționează să dea o lovitură de stat și să răstoarne regimul pro-occidental de la Chișinău.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *