vasile dîncu

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a avut  un moment de sinceritate duminică seara și adimte că PSD nu are niciun interes să-l dea jos pe premierul Florin Cîțu și să „ușureze” sarcina USR PLUS, în contextul în care politica înseamnă să gândești „strategic”.

„De ce să-l dăm noi jos pe Cîțu? Să le facem proiectul celor de la USR PLUS, să ajutăm la revenirea proiectului guvernamental USR PLUS – PNL? De ce să fie folosit PSD ca ciocan cu care unii își dau altora în cap?”, a comentat Vasile Dîncu în emisiune la Digi24, citat de G4media.

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a punctat  faptul că politica presupune „strategie” și că în acest moment pentru PSD, Cîțu nu e mai rău decât alți liberali, dimpotrivă pentru PSD, actualul premier funcționează ca un „agent electoral”.

„Dacă noi ne-am grăbi să votăm cum vor ei în privința moțiunii de cenzură, ar însemna să-i ajutăm să revină în formula care le convine lor. (…) Adică ne cer nouă să le facem proiectul guvernamental, de ce să le facă PSD calculele? Vă spun sincer, Cîțu este pentru PSD un foarte bun agent electoral. El oricum e terminat. Fie că ajunge președintele PNL, fie că nu ajunge, nu-l va mai vota nimeni. Sunt calcule strategice pentru PSD și ei ne dau muniția”, a comentat Vasile Dîncu.

Inclusiv atacarea moțiunii de cenzură la Curtea Constituțională de către premier este tot un argument în favoarea PSD, a mai apreciat Vasile Dîncu.

Totodată, liderul PSD a spus că social-democraților li se oferă ocazia să aștepte răspunsul CCR și că oricum nu are nicio însemnătate pentru popor dacă e dat jos Cîțu cu două săptămâni mai repede.

„Cu ce se îmbunătățește viața românilor dacă e dat jos Cîțu cu două săptămâni mai repede? Cu nimic. Să-și facă liberalii congresul, să le fie de bine, nu ne interesează. Nu vedeți că ei își fac oferte reciproce (USR PLUS și PNL – n.red), să revină la guvernare împreună? De ce să-i ajutăm noi să-și dea jos singuri guvernul?(…) Noi avem treabă, suntem de partea poporului, lucrăm acum la legea consumatorului vulnerabil…”, a comentat Vasile Dîncu.

Leave a comment

Lasă un răspuns