A532204B 6C97 46C5 994A 968CBDFE5B89
  1. În exclusivitate, Ana Maria Păcuraru a dezvăluit în premieră la Realitatea PLUS că PSD va primi 8 ministere. O înțelegere între PSD și PNL, pentru a intra la guvernare ,pare să fie mult mai reală decât se opuneau anumiți lideri din cadrul PNL.

Ministerul Dezvoltării- Vasile Dîncu

Senatorul Vasile Dîncu este favorit să preia Ministerul Dezvoltării. Acesta a ocupat funcția de Ministru al Ministerului Dezvoltării în guvernul lui Dacian Cioloș. Pe lângă portofoliul de la Ministerul Dezvoltării, acesta a mai avut și portofoliul de prim-ministru.

În prezent acesta este Senator, ales în circumscripţia electorală nr.13 CLUJ și este membru al Comisiei permanente comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

D4A92683 8623 4A45 897C 648BC2EF2064

Ministerul Sănătății- Alexandru Rafila

La Sănătate Ana Maria Păcuraru a spus că variantele pentru Ministerul Sănătății sunt: Adrian Streinu Cercel, Alexandru Rafila și Bodog.

Prezent în emisiune, jurnalistul Mihai Belu a spus că varianta credibilă este Rafila. ” Bodog doar ce a fost trimis în judecată de DNA. Streinu Cercel a fost tras pe linie moartă după mai multe controverse. Rămâne Rafila care are o imagine bună și care are experiență” a declarat Mihai Belu.

Alexandru Rafila s-a făcut cunoscut după apariția de COVID-19 în România. Alexandru Rafila este reprezentantul OMS în România. Acesta este recunoscut și plan extern, acolo unde activitatea sa profesională l-au propulsat în diferite funcții importante. Prof dr. Rafila este expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene.

Ministerul Finanțelor a fost cedat lui Orlando Teodorovici

Controversatul politician ,Orlando Teodorovici, este favorit pentru a prelua Ministerul Finanțelor. Președintele PNL, Florin Cîțu a declarat despre Orlando Teodorovici că este „spion rus” deoarece acesta a fost guvernatorul Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei care și-a mutat sediul de la Moscova, la Budapesta.

După declarația lui Florin Cîțu, Teodorovici îl dă în judecată pe Cîțu. Orlando Teodorovici câștigă acest proces și îl obligă pe Florin Cîțu să îi plătească 3500 de lei, sumă stabilită de instanță.

Orlando Teodorovici a fost implicat și în scandalul amantelor unde o înregistrare exclusivă pentru Lumea politică a scos la iveală cum o serie de amante ajung să fie numite în posturi cheie fără să aibă pregătirea necesară. Concursurile pentru funcții cheie în ministere reprezintă niște formalități. Milioane de euro sunt lăsate pe mâna unor fete care trec prin paturile ministeriale.

Protagonistele înregistrării sunt Diana Costache, cumnata ministrului Orlando Teodorovici și Loredana Amalia Constantin, amanta acestuia. Convorbirea are loc între două personaje aflate în epicentrul infecției care a cangrenat aparatul de stat din România.

Înregistrarea privind #ORLANDOGATE poate fi văzută aici!

D91B27B4 391E 4913 B9AA A011D9BE5758

Ministerul Transporturilor între Grindeanu și Marian Mina

La Ministerul Transporturilor sursele îl indică pe Sorin Grindeanu. O altă variantă este vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, Marian Mina.

Marian Mina a fost ales de pe listele PSD Giurgiu, acolo unde este și președintele Organizației. Actualul președinte al PSD Giurgiu și deputat, a fost directorul Regionalei de Drumuri și Poduri București în perioada septembrie 2013 – iunie 2016. Marian Mina s-a suspendat din funcție pentru a fi președintele Consiliului Județean Giurgiu.

Alte trei ministere la PSD

Social-democrații vor mai avea trei miniștrii. La Mediu, ceea ce înseamnă că UDMR nu mai intră la guvernare. La Fonduri Europene se duc lupte deoarece acest portofoliu era dorit de Cristian Bușoi(PNL).

Al treilea portofoliu este cel de la Economie unde PSD vizează controlul asupra companiilor de stat.

Pentru acestea încă sunt nominalizate persoane și au loc negocieri.

Gabriela Firea favorită să preia Ministerul Afacerilor Interne

Gabriela Firea pare să fie nominalizarea PSD pentru Ministerul de Interne. Fostul primar al Capitalei are nevoie de un loc din care să fie vizibilă, iar Ministerul de Interne poate să-i satisfacă necesitățile de imagine. Postul poate să fie rampa de lansare spre o candidatură prezidențială sau capăt de linie pentru fosta jurnalistă.

Ministerele Președintelui

Klaus Iohannis a blocat negocierile pentru portofoliile Educației, Apărării și Externelor. Cel mai probabil, la Ministerul de Externe va rămâne Bogdan Aurescu, preferatul lui Klaus Iohannis.

La Apărare, liberalii oscilează între Rareș Bogdan și Nicoleta Pauliuc.

Educația poate rămâne la Cîmpeanu care e sprijinit de gruparea Pro România din PNL sau se poate duce la Monica Anisie, preferata lui Klaus Iohannis.

Cheia negocierilor- Ministerul Justiției

Surse Realitatea PLUS nu indică niciun nume sau partid pentru Ministerul Justiției. Importanța portofoliului este dată de numirile șefilor de parchete. „Ministerul Justiției este important pentru că degeaba ai buget mare la Dezvoltare, Fonduri, Europene sau Transporturi, dacă nu poți să cheltuiești fără să te duci la pușcărie.” a declarat jurnalistul Mihai Belu.

Ministerul Justiției a dus la căderea Guvernului Cîțu. Mărul discordiei a fost reprezentat chiar de numirea șefilor de parchete.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *