Victor Vlad Grigorescu va fi cercetat penal pentru fals în declarații
Victor Vlad Grigorescu va fi cercetat penal pentru fals în declarații

Victor Vlad Grigorescu, fostul ministru al Energiei în Guvernul Cioloș, va fi cercetat penal pentru fals în declarația de avere. Cererea de încuviințare a urmăririi penale a fost trimisă miercuri de președintele Iohannis către ministrul justiției, Stelian Ion, în vederea avizării.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri”, precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Victor Grigorescu a venit în Guvernul Cioloș ca ministru al Energiei, în noiembrie 2015, făcând parte la vremea respectivă din Consiliul de Administrație al Electrica, funcție pe care o ocupa de circa un an.

Potrivit B1TV, Grigorescu a fost în centrul unei controverse încă de la începutul mandatului său din cauza unor venituri de aproape 800.000 de lei pentru un site închiriat unei companii offshore.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.