Baza Militară Deveselu

Deputatul PNL de Cluj Sorin – Dan MOLDOVAN a vizitat, ieri, Baza Militară Deveselu, US Aegis Ashore Missile Defence System. Tânărul politician a fost impresionat de locul în care se află cel mai modern și performant scut anti-rachetă din Europa.

„Le mulțumesc colonelului Shannon Michael Shea, Marine Attaché al U.S. Embassy Bucharest, și colegilor lui pentru această vizită”, a precizat Sorin – Dan MOLDOVAN.

Deputatul PNL reamintește că scutul anti-rachetă de la Baza Militară Deveselu este prima unitate a sistemului Aegis Ashore. Acesta reprezintă „contribuția Statelor Unite pentru efortul comun de apărare a statelor membre NATO. A doua unitate a sistemului Aegis Ashore se află în Polonia, însă aceasta nu este funcțională, nefiind finalizate lucrările încă.

Angajamentul luat de România și Statele Unite, de a avea acest scut în România, a fost luat în anul 2009, lucrările fiind finalizate în 2016, moment în care scutul a devenit activ și operațional.

Apartenența României la NATO face ca țara noastră și flancul estic al alianței să fie apărat împotriva atacurilor cu rachete”, a punctat Moldovan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *