Violeta Alexandru: PSD îi urăște pe cei care plătesc taxe și impozite
Violeta Alexandru: PSD îi urăște pe cei care plătesc taxe și impozite

Violeta Alexandru a spus că PSD „îi urăște” pe oamenii care plătesc taxe și impozite și vrea să creeze o stare de tensiune, antagonizând pensionarii cu salariați. Dacă guvernul PNL avea de unde să crească pensiile cu 40%, ar fi făcut-o, a spus ea, în schimb social democrații, care cer asta acum, aveau ocazia să o facă de anul trecut, când au votat legea, nu să o lase în spatele guvernului viitor.

„Orice creştere pe care PSD o forţează în acest moment revine în responsabilitatea dânşilor să indice sursa bugetară şi pe anii viitori”, a declarat Violeta Alexandru.

„Ne vom menţine argumentele în fiecare zi pentru că convingerea că oamenii înţeleg că aceste argumente sunt bazate pe cifre reale şi nu pe iluzii, pe promisiuni, pe minciuni (..) Nu este partid politic care să nu-şi dorească ca pensiile să crească cât mai mult. De nu ar fi făcut acest lucru PNL dacă această creştere ar fi avut susţinere în buget? Dar nu au. (…) Ceea ce PSD nu spune este că nu a crescut valoarea punctului de pensie nici într-o perioadă de stabilitate economică, aceasta este cea mai mare creştere a punctului de pensie din ultimii ani (…) În momentul în care vor vota în Parlament, să-şi aducă aminte de aceste semnale pe care le primesc de la oamenii care muncesc în economia reală şi care sunt îngrijoraţi. Orice creştere pe care PSD o forţează în acest moment revine în responsabilitatea dânşilor să indice sursa bugetară şi pe anii viitori”, a declarat Violeta Alexandrula Realitatea Plus, potrivit publicației Știri pe Surse..

Violeta Alexandru vorbeşte despre „un PSD odihnit” care gândeşte „în cheie electorală”, ea arătând că ultima creştere a punctului de pensie făcută prin decizia unui guvern social democrat a fost mai mică decât majorarea la care a procedat guvernul Orban, de 14%. PSD „îi urăşte” pe cei care muncesc şi plătesc taxe şi impozite a spus clar ministrul muncii.

Violeta Alexandru PSD îi urăște pe cei care plătesc taxe și impozite. „Sunt odihniţi, stau se uită şi le vin tot felul de idei ca să creeze în societate o stare de tensiune. (..) Odihniţi fiind aruncă vina în stânga şi în dreapta în loc să-i asume ei sunt majoritatea în acest moment în Parlament şi ne blochează”, a afirmat ministrul.

Violeta Alexandru i-a invitat pe social-democraţi să precizeze care sunt sursele bugetare care ar putea susţine majorarea pensiilor dintr-o dată.

„Dacă PSD are soluţii pentru această creştere nu numai pentru acest an ci şi pentru anii viitori e bine să le explice. Dar nu au soluţii”, a afirmat Alexandru.

Aceasta a precizat că dacă ar fi exista sursă bugetară, PSD ar fi crescut punctul de pensie atunci când a propus majorările.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *