Viorica Dăncilă se gândește că a fost trimisă la lupta cu Iohannis tocmai pentru a fi debarcată din fruntea partidului
Viorica Dăncilă se gândește că a fost trimisă la lupta cu Iohannis tocmai pentru a fi debarcată din fruntea partidului

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, nu știe dacă ar mai candida la alegerile prezidențiale dacă s-ar putea da timpul înapoi. Dăncilă ia în calcul chiar posibilitatea că a fost trimisă în lupta cu președintele Iohannis, tocmai pentru a fi înlăturată din fruntea PSD.

Viorica Dăncilă a spus că inițial nu a dorit să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale, dar a luat această decizie după „o discuție cu mai mulți”, a declarat ea într-un interviu acordat PsNews.

„Dacă aș da timpul înapoi nu știu dacă aș mai candida la președinția României. Este foarte greu de dat un răspuns. Am considerat atunci că este foarte important să candidez. Prima dată am spus că nu candidez la președinție, că vom avea alt candidat și că vom merge la alegerile prezidențiale, astfel încât partidul să iasă întărit. Pe urmă am discutat cu mai mulți. Dacă venea un candidat din afara partidului să spunem că intram în turul 2, dar nu știam dacă este aportul Partidului Social Democrat sau este pentru că am avut candidatul respectiv.

Pentru mine era important să întăresc partidul și să arăt că PSD poate să crească în sondaje, nu poate rămâne la 22%. Al doilea lucru: ca președinte al PSD am considerat că trebuie să îmi asum acest lucru. Știam că dacă nu câștig alegerile în PSD există această regulă. Am considerat că procentul va fi mai mare. Am muncit foarte mult într-o perioadă dificilă”.

Viorica Dăncilă se gândește că a fost împinsă în confruntarea electorală tocmai pentru că alții din conducerea partidului au bănuit că va pierde și aceasta ar fi fost cea mai bună modalitate să o înlăture de la conducerea PSD

„Există și varianta aceasta (n.r – să mă fi pus candidat la prezidențiale ca să scape de mine), dar eu consider că PSD trebuie să nu mai aibă această abordare și sper ca noua conducere să schimbe această abordare: trebuie să îl omorâm pe un lider pentru a aduce altul”, a spus fostul președinte al PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *