Image default
Actualitate

Bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură, Gabriela Firea vorbește despre „pisici negre”

Bucureștenii riscă să rămână fără apă și căldură din cauza datoriilor Primăriei Capitalei, dar Gabriela Firea insistă că situația e sub control. Energia termică nu poate fi oprită „de un domn de la Elcen” a dat asigurări primarul Bucureștiului, nu înainte de a da vina pe guvern pentru că a tăiat finanțarea municipalității.

Reprezentanții Electrocentrale București au anunțat că locuitorii Capitalei riscă să rămână fără agent termic, din cauza datoriilor. La fel, cei de la ELCEN au precizat că din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăților pentru agentul termic destinat Municipiului București, ELCEN se apropie de situația în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz și nici salariile propriilor angajați.

La rândul său, Romgaz, ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde și a căldurii la consumatori.

Gabriela Firea a spus că energia termică nu poate fi oprită, pentru că e infrastructură critică, arată Știri pe Surse.

„Aceste pisici negre arătate public din partea ELCEN nu fac altceva decât să-i sperie pe cetățeni. Ei cu asta se ocupă. Este infrastructură critică energia termică, nu poate fi oprită că decide un domn de la ELCEN și care consideră că Primăria Capitalei nu mai are altceva de achitat decât termoficarea”, a mai precizat Firea.

Muncipalitatea nu mai are bani, a spus Gabriela Firea, iar ELCEN „trebuie să manifeste înțelegere” a adăugat ea, propunând plata în rate a datoriilor…nu însă la valoarea cerută de ELCEN.

„Termoenergetica este principalul client al ELCEN, am fost întodeauna buni platnici, până în momentele în care guvernele ne-au tăiat cota aferentă Municipiului București, și atunci au fost anumite probleme de alocare (…) Trebuie să se manifeste înțelegere. Solicitarea a fost, spre exemplu, să le plătim lunar 200 de milioane de lei. Cum am putea să alocăm 200 de milioane de lei, câtă vreme Primăria Capitalei primește ca și cotă defalcată 200 și ceva de milioane de lei?”, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Related posts

Gabriela Firea spune că Ministerul Sănătății informează greșit

Alina Angelescu

Gabriela Firea, apel pentru mai mulți medici epidemiologi. Va trimite chiar ea de la spitale la DSP, dar tot nu ajung

Bucureștenii vor fi sclavii Apa Nova până în 2037

Alina Angelescu

Leave a Comment