Viorica Dăncilă susține că nu a vrut să dea amnistie sau grațiere
Viorica Dăncilă susține că nu a vrut să dea amnistie sau grațiere

Viorica Dăncilă susține că nu a avut niciodată intenția de a da o ordonanță de amnistie sau grațiere. Fostul premier i-a dat replica lui Dragnea, care a afirmat din închisoare că el nu i-a cerut niciodată așa ceva, ci din contră, Dăncilă ar fi avut acea inițiativă.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie! Şi nu am avut niciodată vreo iniţiativă pro-amnistie şi pro-graţiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce ştiam sigur că e rău pentru ţară”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a susţinut că au existat presiuni din partea lui Liviu Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. ”Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct şi indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri şi-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înţeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ţinut să onorez funcţia şi să-mi fac datoria faţă de români”, a adăugat Dăncilă.

În interviul acordat pe Skype din Penitenciarul Rahova, fostul lider PSD Liviu Dragnea a spus că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia, el subliniindu-i că nu i-a cerut niciodată aşa ceva şi că nu a pus o astfel de condiţie. În plus, a adăugat Liviu Dragnea, a închis discuția spunând că nu mai vrea să discute pe această temă.grațiere

El a mai declarat că Dăncilă ”se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia, deşi el nu intenţionează să facă o astfel de cerere, ”pentru că graţierea o cer oamenii vinovaţi”.

”Acum, despre amnistie şi graţiere, prima discuţie cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai ţin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile şi tocmai se însera, era zăpadă şi mi-a zis: ”Domnul preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vorbim ceva”. Am ieşit şi mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanţă de amnistie.

Bine! I-am spus să se gândească bine, să ţină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiţie atunci când a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru şi nu am avut o discuţie pe această temă până în momentul ăla, când ea mi-a spus că ea vrea să dea acea ordonanţă, completând că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă şi a avut foarte multe poziţii în legătură cu nedreptăţile din justiţie şi a avut multe dosare care au fost contrafăcute şi că trebuie să existe în România un moment zero şi că nu îi tremură genunchii”, a povestit Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut că el nu i-a cerut Vioricăi Dăncilă să facă un astfel de demers şi că i-a precizat că nu mai vrea să discute pe acest subiect. ”Am spus: Viorica, sunt decizii ale tale. Dacă ţi le asumi, bine, dacă nu, e în regulă. Dar reţine că eu nu îţi cer, nu fac presiuni, nu am discutat despre aşa ceva şi nu vreau să mai discut”. Deci, nu se poate vorbi despre presiune. A, că ulterior, peste câteva luni, venea şi îmi spunea nu mai vrea să dea amnistie. Peste alte câteva luni iar venea şi îmi spunea: Cred că trebuie să dau amnistie. Eu nu stau să intru în discuţii din astea cu doamna Dăncilă, cu domnul Toader, sincer, chiar nu mă interesează. Aceşti doi oameni sunt un capitol încheiat pentru mine”, a conchis Liviu Dragnea, care execută o condamnare de 3 ani și șase luni primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *