Virgil Popescu susține că veniturile românilor au crescut cu 8,6% în plină pandemie, iar țara noastră este prin puținele din Europa care a reușit să evite recesiunea economică. Anul 2021 nu va fi unul au austerității, ci al investițiilor, susține ministrul economiei, care citează datele Eurostat.

Virgil Popescu a spus că țara noastră stă bine în statistici iar salariile românilor au crescut cu 8,6%.

Popescu a mai declarat că bugetul pe acest an, care va fi adoptat vineri de Guvern, are prevăzute și sume de investiții, deci nu poate fi considerat de austeritate.

 

Nu vorbim de austeritate. Nu poți vorbi de austeritate în condițiile în care bugetul de investiții a anului 2020 a fost mai mare decât bugetul de investiții al anului 2019, iar bugetul de investiții al anului 2021 e mai mare decât bugetul de investiții al anului 2020. Deci vorbim de o strategie de dezvoltare bazată pe investiții” a declarat Virgil Popescu la Antena 3.

Datele statistice de la nivel european arată că România nu a suferit atât de mult ca alte țări din cauza restricțiilor economice generate de criza coronavirusului.

În trimestrul 4 din 2020, o spune Eurostatul, nu o spunem noi, am avut cea mai mare creștere a PIB-ului – 5,4 %, cred, față de trimestrul 3. Suntem printre statele care au evitat recesiunea economică în plină pandemiei. Recesiunea tehnică. Cred că închidem practic cu cel mai bun rezultat din Europa, cu un minus de 3,9%. Toate previziunile erau de 6-9%” a explicat Virgil Popescu.

Liberalul a declarat că veniturile românilor au crescut cu 8,6% în an de pandemie: „Nu putem vorbim de austeritate. Cum să vorbim de austeritate când avem bugetate investiții foarte mari? Am și demonstrat în 2020 că le facem. Gradul de absorbție al fondurilor europene a fost de 46%. Salariile au crescut cu 8,6%, veniturile românilor” susține acesta.

Întrebat dacă angajații ministerului pe care îl conduce primesc sporuri, Popescu a răspuns: „Sunt sporurile care sunt în administrația publică centrală. Sunt în toate ministerele. O reducere a sporului a fost legată de telemuncă. Nu mai au spor de antenă, spor de condiții, că sunt acasă”.

(…)

„Absolut toată administrația… Sunt tare ale trecutului care trebuie reașezate. Spor de calculator poate era necesar acum 7-8 ani. Monitoarele actuale sunt moderne, au radiații foarte joase, nu mai sunt periculoase”, a mai afirmat ministrul.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns