Vlad Voiculescu demisie. Ministrul sănătății susține că nimeni nu i-a cerut-o
Vlad Voiculescu demisie. Ministrul sănătății susține că nimeni nu i-a cerut-o

Vlad Voiculescu demisie. Ministrul sănătății susține că nimeni din Guvern nu i-a cerut demisia, după mai multe schimburi de replici cu coordonatorul echipei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, sau unele declarații contradictorii cu cele ale ministrului educației, Sorin Cîmpeanu.

Nu se pune problema. Nici nu a fost vreodată în discuţie ca cineva din Guvern să îmi ceară demisia. Cu domnul Cîţu am o relaţie cât se poate de bună, la fel de bună precum cea cu domnul ministru Cîmpeanu. Sunt pur şi simplu intoxicări de presă. Ideea că un ministru s-ar certa cu alt ministru, respectiv un ministru s-ar certa cu premierul, sunt pur şi simplu intoxicări de presă. Ideea aceasta că o discuţie pe un punct anume în care fiecare vine cu propriile îngrijorări legitime, cu propria viziune asupra unui aspect sau altuia care impactează viaţa publică, educaţia, sănătatea, discuţiile sunt absolut necesare, într-un cadru cât se poate de formal, de politicos. Asta este tot, dar, repet, nu a existat niciodată niciun fel de conflict sau ceva care să semene măcar a ceartă între oricare doi miniştri, respectiv între un ministru şi premierul ţării”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri, în conferința de presă comună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe tema redeschiderii școlilor, potrivit B1TV.

Tensiuni între Vlad Voiculescu, Valeriu Gheorghiță și Florin Cîțu

De la preluarea mandatului de ministru al Sănătății, în decembrie 2020, Vlad Voiculescu a fost implicat în mai multe controverse. În spațiul public au apărut recent informații despre tensiuni care ar exista între el și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, informații negate de cei doi.

În general sunt o persoană care nu are tensiuni cu nimeni și nici nu fac amenințări, deci nu este cazul. Sunt discuții punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmbunătățirea activității strict din punct de vedere tehnic a campaniei de vaccinare. Să nu uităm că Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai importante ministere în derularea campaniei de vaccinare”, spunea Valeriu Gheorghiță.

Vlad Voiculescu demisie. Ministrul sănătății neagă existența unor tensiuni în Guvern care să aibă legătură cu persoana sa.

Nu există absolut nicio tensiune. Există discuții și există un grup de oameni care au încredere unii în alții și care discută cât se poate de deschis despre probleme. Există probleme și problemele astea trebuie rezolvate. Astfel cred că trebuie abordate lucrurile. Evident că sunt discuții, că încercăm să îmbunătățim lucrurile și nu e nimic secret, dar nici gând să existe vreo tensiune între mine și premier sau între mine și Valeriu Gheorghiță. (…) Nu este perfect, poate fi îmbunătățit, dar e un merit pe care i-l recunosc, dar nu se pune problema în niciun fel de vreo tensiune”, spunea și Vlad Voiculescu, o zi mai târziu.

O declarație similară a făcut-o și premierul Florin Cîțu.

Nu, nu există, ci doar dorința ca lucrurile să meargă perfect, dar nu e niciun fel de tensiune. Vrem ca lucrurile să meargă perfect, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Atâta tot”, spunea premierul.

Demisia lui Vlad Voiculescu a fost cerută, la începutul acestei săptămâni de reprezentanții PSD, în contextul incendiului de pe 29 ianuarie de la Institutul ”Matei Balș”. Aceștia au anunțat și că pregătesc o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *