Președintele României s-a vaccinat vineri, cu a doua doză
Președintele României s-a vaccinat vineri, cu a doua doză

Președintele României s-a vaccinat vineri, cu a doua doză. Klaus Iohannis a primit rapelul la Spitalul Militar Carol Davila din Capitală, dar de data aceasta, primul om din stat a preferat să păstreze discreția. Nu a mai anunțat jurnaliștii, iar Președinția a comunicat ulterior că s-a vaccinat din nou și totul a decurs bine, fără vreo reacție adversă.

„Preşedintele României s-a vaccinat, se simte foarte bine”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Președintele României s-a vaccinat public anti-COVID-19, pe 15 ianuarie, cu prima doză, la centrul de imunizare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Rapelul, a doua doză de vaccin Pfizer, l-a primit la același centru, însă de această dată momentul a fost unul privat, relatează Digi24.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea”, a spus Klaus Iohannis pe 15 ianuarie, după vaccinare.

„Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a adăugat el.

Președintele României a explicat înainte de prima administrare, de ce nu s-a grăbit să se vaccineze: „nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”.

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical”, a spus acum două săptămâni președintele Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *