Florin Cîțu trimite Corpul de control la Ministerul Economiei. Corpul de control al prim-ministrului va investiga modul în care a fost aplicată Măsura 3 de ajutor de stat – granturi pentru IMM, a anunţat vineri prim-ministrul Florin Cîţu, după o întâlnire cu ministrul Economiei Claudiu Năsui, care a afirmat că această măsură nu îşi atinge scopul, întrucât din cei 27.736 de aplicanţi, 8.275 au aplicat pentru imobile.

”După o discuţie cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigaţie de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că aceşti bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcţie de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient şi transparent”, a scris pe Facebook Florin Cîţu.

Florin Cîțu trimite Corpul de control la Ministerul Economiei

Şi ministrul Economiei a relatat despre discuţia cu prim-ministrul şi despre faptul că această măsură decisă de Guvern nu îşi atinge scopul.

”Măsura 3 de ajutor de stat nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată. Din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile. Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă CoVid, şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, a scris Năsui vineri pe Facebook.

Cîțu anunță: „Am descoperit sporuri despre care nu știam că există”

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că are în vedere tăierea sporurilor bugetarilor după ce a descoperit sporuri despre care nici nu știa că există. Acesta a spus că a avut în vedere tăierea salariilor de la CEC și EximBank în perioada în care era ministru al Finanțelor, dar a fost blocat de sistem. „Nu voi renunța”, a precizat premierul.

„Am descoperit sporururi despre care nu stiam ca exista Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță”, a declarat premierul Florin Cîțu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *