Vlad Voiculescu: Nimeni nu va sări rândul la vaccinare, politicienii nu au prioritate. Mai multe personalități se vor implica în campania de comunicare pe tema vaccinării anti-Covid-19, spune noul ministru al Sănătății,subliniind că nicio persoană nu va avea prioritate pentru a primi vaccinul.

Vlad Voiculescu atrage atenția că ”orice relaxare ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”. Vlad Voiculescu spune, într-un interviu pentru RFI, că ”prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine (…). Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, personal și evident, orice relaxare din partea autorităților ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”,

Ministrul Sănătății precizează că ”vom avea destule personalități care se vor vaccina, cu siguranță, dar nimeni nu va sări rândul. Primii vor fi cei din personalul medical, care au prioritate, nu politicienii, nu oricine altcineva”.

Întrebat dacă se va vaccina în fața camerelor de filmat, pentru a da un exemplu, ministrul Vlad Voiculescu a răspuns: ”Da, sigur că da, dar atunci când îmi va veni rândul, deși mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi, deja”.

Vlad Voiculescu spune în ce condiții vor fi redeschise școlile: ”Nu am o estimare, dar este o prioritate deschiderea școlilor, deîndată ce situația epidemiologică o va permite. Dacă ne uităm în alte state europene, vedem că școlile nu au fost închise așa de rapid ca la noi. Pe de altă parte și sistemul nostru sanitar vedem că a ajuns deja la limită, iar în perioada următoare va trebui să vedem care sunt pașii pe care va trebui să-i facem pentru redeschiderea școlilor mai degrabă mai devreme, decât mai târziu (…). Atât timp cât nu mai sunt locuri la ATI, nu putem să vorbim despre nici o măsură de relaxare”, a mai spus ministrul.

Leave a comment

Lasă un răspuns