Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat unor jurnalişti de la un post de televiziune din Ucraina locul în care susține că se adăpostește de la începutul războiului.

„Aici locuiesc eu”, a spus Zelenski într-un reportaj realizat de jurnalistul Dmitro Komarov şi difuzat de postul de televiziune ucrainean 1+1, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Zelenski a mai spus că se afla acolo atunci când a început invazia rusă asupra Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Un fragment din acest reportaj a fost de asemenea postat pe Twitter de consilierul lui Zelenski pentru probleme de politică internă Anton Heraşcenko.

Geamurile adăpostului improvizat sunt acoperite cu draperii groase. Nişte perne şi o cuvertură de pat înflorată pot fi văzute pe un pat de o persoană. În cameră se mai află un televizor, un scaun şi un birou.

Zelenski i-a mai prezentat echipei de filmare garderoba sa: pe rafturile de sus ale dulapului – multe haine de culoare kaki şi veste de camuflaj; pe raftul de jos – bocanci militari. Acestea sunt „hainele (mele) obişnuite”, a spus preşedintele Zelenski. „Nu port costume în prezent”, a adăugat el.

Însă apoi Zelenski a scos din colţul stâng al garderobei sale un costum într-o husă de protecţie proaspăt adus de la curăţătorie.

„Acesta este simbolul faptului că în curând războiul se va încheia, noi vom câştiga”, a spus Volodimir Zelenski, zâmbind.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *