Tichetele educaționale de 500 de lei vor putea fi ridicate în curând

Coaliţia o ține din scandal în scandal. Nici bine nu și-au anunțat marea alianţă că deja partidele au început să își fure primarii.

În teritoriu sunt tot mai mulți primari PNL supărați pe deciziile din partid, așa că mulți se reorientează și pleacă la PSD, potrivit Antena 3.

Ultimele plecări sunt cele înregistrate la Botoșani. Acolo, Verginel Gireadă a plecat cu toată organizația de la PNL la PSD. Acesta ar fi fost susținut să intre în PSD chiar de Marius Budăi, fostul ministru al Muncii. Asta pentru că în această perioadă toți liderii de filială au tema să aducă oameni noi în partid. Așa că PSD caută oameni la PNL, iar PNL caută oameni atât la PSD, cât și la USR.

Nici la Timiș situația nu este diferită. Alin Nica cere discuții în partid pe tema plecării primarilor de la PNL către PSD. PSD Timiș a luat 19 primari, majoritatea de la PNL.

Însă nu există niciun acord și nici nu va exista care să îi împiedice pe PSD și PNL să își ia oamenii unii de la alții.

Vor exista chiar 60 de zile la dispoziție în care primarii vor putea migra de la un partid la altul, mai exact de pe 9 aprilie până la începutul lunii iunie. Dacă vor trece de la un partid la altul în acea perioadă, primarii nu își vor pierde mandatul, pentru că în acest moment legislația în vigoare spune că dacă își schimbă opțiunea politică își pierd mandatele.

Pe de altă parte PNL ia primari de la USR în teritoriu. Ultima astfel de plecare a fost la Suceava, acolo unde primarul comunei Mănăstirea Humorului a anunțat că se alătură echipei liberale în urmă cu o lună.

Ciolacu a spus că dacă astfel de lucruri vor continua să se întâmple vor aduce tensiuni în coaliție și că și-ar dori să nu mai existe plecări de la PSD la PNL și invers.

Principalele filiale PNL cu probleme

Botoșani

Timiș

Mehedinți

Neamț

Galați

Gorj

Dâmbovița

Iași

Brașov

Brăila

Vâlcea

Prahova

Vrancea

Constanța

Teleorman

Călărași

Dolj

Olt

Ialomița

Argeș

Giurgiu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *