Ucraina nu mai are muniție pentru contraofensivă și ar putea rămâne, de asemenea, fără rachete de apărare antiaeriană, avertizează președintele Volodimir Zelenski. Zelenski a declarat că, dacă Rusia continuă să lanseze atacuri intense, Ucraina ar putea rămâne fără muniție, iar partenerii știu acest lucru. El a solicitat în mod repetat aliaților să trimită rapid sisteme de apărare antiaeriană, menționând în special nevoia de sisteme Patriot.

Într-un interviu acordat televiziunii naționale ucrainene, Zelenski a subliniat că deocamdată Ucraina are stocuri pentru a face față situației, dar că este deja pusă în situația de a face alegeri dificile cu privire la zonele pe care să le protejeze. El a vorbit despre nevoia de sisteme Patriot, care au demonstrat eficiență în perioada atacurilor rusești cu rachete balistice și hipersonice.

Dacă ei continuă să lovească în fiecare zi în modul în care au făcut-o în ultima lună, am putea rămâne fără rachete, iar partenerii știu acest lucru”, a declarat Volodimir Zelenski, într-un interviu difuzat de televiziunea națională ucraineană, transmite B1TV.

În același timp, Ucraina se confruntă cu lipsă de muniție pentru operațiunile contraofensive. Președintele Zelenski a precizat că țara primește obuze de artilerie și în baza unor inițiative străine, iar acestea sunt folosite pentru operațiuni defensive.

Președintele Ucrainei a amintit pachetul de ajutoare americane. „Încă mai cred că putem obține un vot pozitiv în Senatul Statelor Unite”, a spus Volodimir Zelenski.

Întrebat despre posibilitatea de a primi pachetul sub formă de împrumut, liderul ucrainean a răspuns: „Vom fi de acord cu orice opțiune”.

În contextul acesta, Elon Musk a criticat decizia Ucrainei de a lansa o contraofensivă, susținând că va conduce la pierderi de vieți inutile și că în final Rusia va câștiga teritoriu. Musk a recomandat Ucrainei să se concentreze pe apărare și să negocieze o soluție pașnică.

În plus, Ucraina se confruntă cu opoziția SUA și Germaniei în ceea ce privește aderarea la NATO.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *