Cea mai mare fabrică de pulberi pentru explozibili va fi construită în România. Romarm și compania germană Rheinmetall vor să realizeze aici fabrica de explozibili cu cea mai mare producție de pe continent.

Proiectul a primit deja aprobarea Comisiei Europene pentru o finanțare de 50 de milioane de euro. Această inițiativă marchează revitalizarea industriei de armament din România, un sector abandonat în ultimii 30 de ani.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a discutat această temă cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în timpul vizitei sale din România, subliniind importanța sprijinirii achiziției de armament și muniție la nivel mondial, precum și menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei. Scopul este de a investi mai mult în securitate și apărare, consolidând astfel poziția europeană împotriva agresiunii.

Am hotărât să sprijinim achiziția de armament și muniție la nivel mondial și să menținem interdicțiile și sancțiunile impuse Rusiei. Investim mai mult în propria securitate, apărare, în comun ca europeni, ca nimeni să nu îndrăznească să ne atace” a declarat Olaf Scholtz, potrivit B1TV.

Se estimează că fabrica ar putea deveni funcțională în aproximativ doi ani, fiind proiectată să devină cea mai mare unitate de producție de pulberi din Europa. „Cred că în doi ani, maximum! Va fi cea mai mare fabrică de pulberi din Europa” a spus premierul Ciolacu.

Contractul pentru construcția fabricii ar putea fi semnat în curând, conform surselor guvernamentale.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *