Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat joi pe Vladimir Putin și pe toți soldații ruși, „de sus până jos”, că sunt niște criminali de război, potrivit BBC. Zelenski spune că vizita la Bucha, orașul de lângă Kiev unde sute de civili au fost uciși de ruși, s-a încheiat cu un sentiment puternic de ură față de armata rusă.

Zelenski a vorbit, în interviul acordat BBC, despre recenta sa vizită la Bucha, unde sute de civili au fost găsiți morți după ce orașul a fost recucerit de către forțele ucrainene.

Liderul ucrainean a spus că ceea ce a văzut acolo a îngustat și mai mult posibilitatea unor negocieri de pace cu rușii.

„Nu este vorba despre mine – este vorba despre Rusia. Ei nu vor mai avea multe șanse să vorbească cu noi”, a afirmat liderul de la Kiev. Zelenski a mai declarat că a „experimentat întregul spectru de emoții” în timpul vizitei de săptămâna trecută de la Bucha, dar a încheiat ziua cu „nimic altceva decât ură față de armata rusă”.

Liderul ucrainean i-a acuzat pe președintele Vladimir Putin și pe restul armatei ruse, „de sus până jos”, că sunt criminali de război.

Zelenski: Este posibil ca zeci de mii de oameni să fi murit în Mariupol

În același interviu, Volodimir Zelenski a discutat și despre orașul portuar Mariupol din sudul țării – un obiectiv strategic pentru președintele rus Vladimir Putin -, care a fost deja devastat de bombardamentele rusești din ultimele săptămâni.

Liderul de la Kiev crede că este posibil ca zeci de mii de oameni din acest oraș să fi fost uciși până acum.

„Avem, de asemenea, informații că, pe lângă acești zeci de mii de morți, mulți au dispărut”, a spus președintele ucrainean. „Știm că actele lor au fost înlocuite. Li s-au dat pașapoarte rusești și au fost duși departe în Rusia – unii în lagăre, alții în orașe. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu acești oameni. Nimeni nu știe câți dintre ei au fost uciși”, a mai declarat Zelenski, pentru postul britanic.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *