Volodimir Zelenski a spus că ucrainenii au trecut iarna cu bine, fără să existe lipsuri majore de căldură și electricitate după bombardamentele rusești care ținteau în principal infrastructura energetică. Într-un discurs triumfalist, Zelenski a trecut în revistă „realizările” armatei ucrainene.

În mesajul transmis miercuri seară, liderul de la Kiev a susținut că a avut mai multe întâlniri importante, dintre care una s-a axat pe sectorul energetic, la care au participat companiile din domeniu, guvernul, cabinetul său, şeful comisiei de resort din Verkhovna Rada, reprezentanţi ai armatei şi serviciilor secrete, potrivit B1TV.

Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil şi, fără exagerare, fiecare ucrainean a simţit această dificultate. Dar totuşi am reuşit să asigurăm Ucrainei electricitate şi căldură. Da, ameninţarea pentru sistemul energetic persistă. Dar şi lupta pentru sistemul energetic continuă.

La şedinţa despre energie, am stabilit sarcinile curente pentru a ne asigura că acest sezon de încălzire este dus la capăt în mod corespunzător. Şi am început deja să ne pregătim pentru următorul sezon – fiecare participant la şedinţă a primit partea de muncă în acest sens. Vedem riscuri, vom găsi un răspuns”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a ținut să specifice că a discutat cu cei care au în responsabilitate diverse zone ale apărării statului.

Ţinem sub control fiecare direcţie de pe linia frontului. Khortytsia, Tavria, Odesa, nordul – au fost relatări despre situaţia din ultima zi. În plus faţă de direcţiile de pe linia frontului, suntem atenţi şi la zonele din apropierea liniei frontului. Acele oraşe şi districte care sunt supuse bombardamentelor ruseşti în fiecare zi şi în fiecare noapte. Unei terori deliberate”, a arătat Zelenski.

De asemenea, preşedintele Ucrainei a enumerat oraşul Nikopol şi alte comunităţi din regiunea Dnipropetrovsk, Zaporojie, Herson şi regiunea, partea dinspre linia frontului din Donbas, Harkov şi regiunile Sumî şi Chernihiv.

Acum, în cea mai mare parte a teritoriului ţării noastre, am reuşit să asigurăm o siguranţă relativă, poate nu simţiţi cum este viaţa pentru aceia care trăiesc în zonele de graniţă cu Rusia, care trăiesc în sudul ţării. Unde sunt bombardamente. Unde oamenii nu sunt pe front, dar sunt (implicaţi) direct în război. Unde Rusia încearcă în mod constant să distrugă tot ce au oamenii. Constant – şi nu este o exagerare.

Când pregătim acţiunile militarilor noştri, ale forţelor de apărare şi de securitate, vrem să spunem că aceste acţiuni vor restabili, treptat, siguranţa pentru cei care acum sunt în zone ale liniei frontului. Fiecare înaintare a steagului nostru va însemna siguranţa oamenilor. În teritoriile care vor fi eliberate de sub ocupaţie. În acele teritorii care vor ajunge mai în spatele frontului. Şi în acele zone de graniţă unde înfrângerea invadatorului va aduce în sfârşit pace”, a continuat acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *