Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a subliniat că este iresponsabil să se discute despre organizarea de alegeri în Ucraina în mijlocul unui război. El a cerut unitate pentru a evita discuțiile politice nerelevante și a subliniat importanța concentrării pe provocările militare pe care le are țara, în timp ce luptă pentru a-și recăpăta teritoriile ocupate de Rusia.

Înțelegem cu toții că acum, în vreme de război, când există multe provocări, este absolut iresponsabil să ne angajăm în subiecte legate de alegeri într-o manieră atât de frivolă”. Trebuie să recunoaștem că asta este o perioadă de apărare, o perioadă de luptă, de care depinde soarta statului și a poporului său… Cred că alegerile nu sunt oportune în acest moment”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit B1TV.

Legea marțială din Ucraina interzice organizarea de alegeri, dar există discuții cu privire la posibilitatea unor schimbări legislative și sprijin extern pentru a susține eventuale alegeri. Președintele Zelenski a menționat că sunt în evaluare avantajele și dezavantajele organizării alegerilor în timp de război, el exprimându-și intenția de a candida pentru un al doilea mandat într-un eventual scrutin, așa cum spunea în urmă cu câteva zile ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *