IGI

Inspectoratul General pentru Imigrari a alocat 16 milioane de lei pentru a construi o clădire în care să fie cazați străinii luați în custodie de instituție. De la 16 milioane de lei, prețul a ajuns acum la 24 de milioane. Practic, costurile construcției au crescut cu 50 de procente în urma modificărilor acceptate cu larghețe de oficialii IGI.

Preț mărit la 24 de milioane prin 17 acte adiționale

Nu mai puțin de 17 modificări au fost făcute până acum la un contract public atribuit de una dintre instituțiile de forță din România. A fost mărit prețul și a fost prelungită durata de execuție a unei clădiri care nu este gata nici în prezent.

Funcționarii de la Inspectortul General pentru imigrări au fost la fel de permisivi și în ceea ce privește durata lucrărilor. Inițial, construcția trebuia să fie gata în 19 luni. După mai multe modificări ale contractului s-a ajuns la situația în care durata a fost prelungită cu o jumătate de an.

Beneficiarul afacerii – doi antreprenori anchetați de DNA

La ultimul milion de lei adăugat contractului, funcționarii IGI au invocat războiul din Urcaina pentru a urca valoarea lucrărilor. Beneficiarul celor 17 modificări de contract este compania Tehnomodus controlată de oamenii de afaceri Sorin Virgil Henț și Gheorghe Maxinan.

Cei doi antreprenori au fost trimiși în judecata de DNA pentru dare de mita în iunie 2016. Virgil Henț apare din nou într-un dosar de corupție în 2019 când a fost acuzat de procurori că ar fi dat mită unui director de la Apele Române.

Functionarii IGI

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *