https://lumeapolitica.ro/actualitate/la-cat-au-ajuns-imprumuturile-statului-in-2023-varful-a-fost-in-ianuarie/
https://lumeapolitica.ro/actualitate/la-cat-au-ajuns-imprumuturile-statului-in-2023-varful-a-fost-in-ianuarie/

Oricât de multe ar părea 2000 de contracte cu statul, o firmă din Vaslui are un record mult mai mare. În total, în ultimii cinci ani, Info Trust a semnat peste 31.000 de înțelegeri comerciale cu instituții publice. Toate au fost parafate fără niciun fel de licitație.

Firma vinde aproape orice

3900 de contracte cu mai autorități publice a semnat Info Trust SRL numai în acest an. Compania a livrat articole de curățenie, hârtie de imprimantă, saci menajeri sau scaune pentru birou. Firma nu s-a dat în spate nici atunci când a trebuit să vândă, fără licitație o mașină de spălat, niște calculatoare sau aparate de aer condiționat.

Penitenciarul din Iași a cumpărat de la această societate comercială set de foarfece și mașină de tuns cu 3500 lei. O instituție subordonată Ministerului Fondurilor Europene a luat prelungitoare de 1000 de lei, iar mai multe instituții medicale au cumpărat mobilă fără să organizeze o licitație.

Orașul Rovinari a luat de la furnizorul minune piese de schimb pentru o mașină de curățat cartofi, iar la Vișeu, societatea a vândut pubele de gunoi către primărie.

Managerii firmei din Vaslui nu se dau în spate de la nicio tranzacție cu instituții publice. Așa au ajuns să livreze dezinfectant eficient împotriva Coronavirus în 10 minute tocmai către Institutul Național de Cercetare Militară Cantacuzino.

Anul trecut, Info Trust a avut o cifră de afaceri de 11,2 milioane de lei, aproape 2,3 milioane de euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *