Cătălin Drulă a impus silenzio-stampa în materie de aviație. Preatransparentul ministru al Transporturilor a eliminat din circuitul public cele mai transparente prevederi legate de cheltuirea banului public. Nici PSD nu a avut acest curaj în ultimii ani.

Datele publice de la Transporturi implementate de Nazare

În urmă cu nouă ani, prin ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr. 122/14.02.2012 a fost instituită obligația ca structurile subordonate instituției să publice zilnic facturile pe care le plăteau. A fost unul dintre primele ordine semnate de Alexandru Nazare în scurtul mandat de ministru în cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu.

Rând pe rând, social democrații sau liberalii care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor nu au avut curaj să se atingă de această prevedere. Ordinul făcea ca Tarom, CFR, CNAIR și celelalte instituții din subordinea MT să publice plățile care le făceau. Nici Ponta și nici prietenul său Dan Șova nu au avut curajul să oculteze această dovadă de transparență.

Cătălin Drulă ascunde cheltuielile din aviație

Două dintre cele mai importante instituții din subordinea Ministerului Transporturilor, Tarom și Compania Națională de Aeroporturi București au încetat să mai publice Registrului operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată (ROGOP).

Nu este clar cine a luat decizia, dar nu se mai știe ce cheltuieli fac cele două entități din subordinea Ministerului Transporturilor. Sursele noastre spun că decizia este cunoscută de Cătălin Drulă

rogop aeroporturi

 

Ministrul s-a speriat de Marian Mina

Decizia progresistului care ocupă funcția de ministru al Transporturilor a fost luată după cu un social-democrat arăta aberațiile de la Compania de Aeroporturi București. În urmă cu trei luni, Marian Mina, vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților vorbea despre o plată de 52,8 milioane de lei pe care CNAB o făcuse către austriecii de la Porr Construct fără a exista aparent niciun contract.

Surse din Ministerul Transporturilor susțin că din acel moment s-a decis ocultarea ROGOP-urilor de la Tarom și Compania Natională Aeroporturi București. Cătălin Drulă a fost marcat strâns în ultimele luni de social democratul Marian Mina. Acesta din urmă reprezintă alternativa PSD pentru portofoliul transporturilor și a sancționat public eventualele derapaje ale cabinetului Drulă.

Marian Mina

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *