Persoane controversate din jurul actualului Ministru de Interne, care au fost cercetate în diferite dosare de dare de mită, dosare în care era implicat și fratele actualului ministru de Interne, reușesc să câștige în continuare contracte cu instituțiile publice de milioane de euro.

Contract pentru apropiații lui Lucian Bode

Primăria Zalău urmează să plătească 7 milioane de euro unor firme din cercul ministrului de interne Lucian Bode.

Firma Drum Construct SRL este controlată de Dumitru Ardelean, de 52 de ani, din Zalău, județul Sălaj, cu 70 % din acțiuni.

Acesta este anchetat penal pentru că i-ar fi dat șpagă  judecătorului Patrițiu Dărăban, vicepreședinte pe atunci al Tribunalului Sălaj, ca să îl ajute pe el și partenerii săi de business, oamenii de afaceri Ioan Huluban și Ioan Galiș, cu diverse probleme judiciare legate de insolvența firmelor controlate de ei.

Procurorii au formulat și o cerere de arestare pentru 8 persoane, după ce i-au reținut pe oamenii de afaceri Dumitru Ardelean, Ioan Huluban şi Ioan Galiş, dar și pe fostul inspector școlar, Ioan Abrudan, doi polișiști și un inspector vamal. Inspectorul vamal era Dumitru Bode, fratele actualului secretar generala la PNL, Lucian Bode.

Milioane de euro din bani publici pentru oamenii lui Bode

Firma Drum Construct SRL are peste 100 de contracte încheiate cu instituțiile publice, majoritatea cu CJ Sălaj, Primăria Zalău sau Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Valoarea totală a licitațiilor din bani publici depășește cifra de 275 de milioane de euro, cu un număr de 161 de oameni angajați.

Cu toate că, calitatea lucrărilor pe care compania Drum Construct SRL lasă de dorit, aceștia reușesc să câștige foarte multe licitații din bani publici, majoritatea pentru construcția de noi drumuri și poduri.

Aproximativ 7 km de pista de biciclete 9 km de trotuar nou

Afacerea are loc în Zalău unde în perioada următoare se vor demara lucrări de construcție a unor trotuare. Edilii vor și niște piste pentru bicicliști.

Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău va avea 9 km de trotuar nou și 7 km pentru pista de biciclete care vor fi construite. Trotuarele și pistele pentru bicicletă vor fi luminate cu stâlpi metalici cu o înălțime de 4 metri.

Trotuarele ce vor fi construite vor avea o lățime de minim 1.5 metri iar lățimea pistei de biciclete va fi de asemenea de 1.5 metri și va avea un singur sens de circulație. Pista de bicicliști va fi amplasată lângă marginea părții carosabile.

Din construcția viitoarei piste și a viitoarelor trotuare nu vor lipsi nici rețelele de canalizare pluvială. Acestea vor avea o funcționare gravitaționala, vor exista și cămine de vizitare dar și guri de scurgere cu sifon și depozit.

Primăria orașului Zalău își dorește ca prin finalizarea lucrărilor să crească mobilitatea locuitorilor din zonă. Totodată se vrea a exista un acces permanent rapid și în siguranță a mașinilor de intervenție dar și condiții sociale normale pentru locuitorii comunității prin reducerea emisiilor de CO2.

Totodată ei își doresc să reducă costurile de întreținere pentru mijloacele de transport, să reducă timpul de deplasare și reducerea numărului de accidente.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *