Paunescu

O afacere care este suspectă indiferent de perspectiva din care o privim. Autoritățile au făcut toate eforturile să plătească mai mulți bani, iar firma care încasează a fost trimisă în judecată pentru fraude cu fonduri europene.

Licitație controversată la Bistrița: criterii interpretabile și preț neglijat

Aqua Bis, compania care gestionează sistemul de alimentare cu apă din Bistrița cheltuie 23 de milioane de lei pentru extinderea infrastructurii. Atunci când a anunțat licitația a decis ca prețul ofertelor să conteze numai în proporție de 20 de procente la desemnarea câștigătorilor. Ca la orice licitație controversată criteriile esențiale de departajare erau interpretabile. 40 la sută din nota finală era acordată pe baza analizei unei metodologii adecvate pe care firmele o prezentau. Un procent egal era alocat experienței angajaților.

Fost angajat al Ministerului Mediului, implicat în corupție, beneficiază de un nou contract major

După o asemenea procedură era aproape sigur că și desemnarea câștigătorului urmează să ridice semne de întrebare. Liderul asocierii care încasează banii de la Bistrița este compania Tadeco Consulting. Firma s-a numit în trecut   Fichtner Environment și a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene

image 32

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *