cioncu

Construcția unor secții noi la spitalul din Vaslui a surescitat o atenție deosebită. Șapte oferte depuse de asocieri formate din zeci de companii au intrat în cursa pentru lucrările în valoare de aproape un sfert de miliard de lei.

Curtea de Apel intervine pentru a clarifica licitația de la spitalul din Vaslui

După opt luni de zile de contestații, notificări și clarificări a fost nevoie de intervenția magistraților de la Curtea de Apel pentru ca oficialii de la Vaslui să aplice criteriile de evaluare.

În final asocierea formată din Katar Coneg și Consola Grup a fost desemnată câștigătoare. Prima firmă este controlată de familia Cioncu din Vaslui. Ramona Daniela și Maria Cioncu au preluat frâiele companiei după ce fondatorul ei, Bogdan Cioncu a fost condamnat în 2020 într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

Firme cu trecut penal primesc lucrari publice

De altfe, Katar Coneg este o companie desprinsă prin divizare din societatea Elit Construct care a fost condamnată la rândul său în dosarul patronului. Practic, sfertul de miliard de la Vaslui ajunge la o companie desprinsă în 2021 dintr-o firmă condamnată în 2020 să nu mai participe la licitații publice. Afacerea de la Vaslui nu este singulară, iar compania controlată de familia Cioncu este implicată în mai multe afaceri cu statul în ciuda sentinței dată de judecători.

image 33

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *