nicusor cionoiu

Autoritățile din Călărași au acordat încă un milion de lei unor firme care au întârziat deja lucrările pentru portul turistic din oraș. Acesta a ajuns la valori inimaginabile. Printre firmele care facturează mai mult și lucrează mai încet se numără și cea fondată de un senator și condusă de fiul acestuia.

Portul turistic depășește bugetul inițial cu 13 milioane de lei și rămâne neterminat

Portul turistic de agrement din Călărași trebuia să coste 69 de milioane de lei și să fie gata în 31 de luni. Contractul de execuție a fost semnat în 27 ianuarie 2021, iar recepția ar fi trebuit să fie efectuată în august 2023.

După opt acte adiționale, portul turistic din Călărași nu este gata dar a ajuns să coste 82 de milioane de lei. În luna decembrie au fost semnate două noi acte adiționale între Consiliul Județean și companiile câștigătoare. Ambele documente măresc valoarea lucrărilor și nu spun nimic despre întârzieri.

Banii publici alocați fără justificare

O explicație ar putea să fie legată de faptul că una dintre companiile care beneficiază de toate aceste înlesniri este ZMC Trading. Compania a fost înființată de senatorul Nicusor Cionoiu și este administrată de fiul acestuia, Georgian.

Firma este o obișnuită a contractelor cu statul, iar în timpul mandatului de senator al fostului patron a fost implicată în proiecte publice cu o valoare de peste 300 de milioane de lei.  

Calarasi

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *