Cornel Cătălin Bulf

Șeful privatizărilor dubioase a ajuns să conducă o parte importantă din economia României.  Curentul vă prezintă aventurile lui Cornel Cătălin Bulf în lumea tenebroasă a privatizărilor de la începutul anilor 2000. Secretarul de stat are o apetență deosebită pentru firmele de stat și pentru falimente răsunătoare.

Primul tun al lui Bulf s-a petrecut în 1998 când acesta a cumpărat Comcereal Târgoviște de la Fondul Proprității de Stat. În comisia de licitație era și Cristina Geyment. Ea era chiar sora lui Cătălin Bulf dar România acelor ani era învățată cu astfel de relații de afaceri în familie. De la cereale, Bulf ajunge la afaceri cu petrol. El privatizează  BAT Târgoviște. Odată cu această afacere Bulf începe să cumpere societățile de foraj din Dâmbovița, București sau Brăila. Toate aveau contact de afaceri cu SNP Petrom.

Afacerile cu petrol ale lui Bulf s-au terminat după aproape 8 ani cu acuzații de spălare de bani din partea procurorilor de la București. În același timp, un raport al Departamentului de Stat din SUA menționează o firmă a politicianului printre cele care au încălcat embargoul din Irak.

Statul și Cornel Cătălin Bulf

În 2006 era urmărit penal pentru devalizarea Foraj Sonde București. Procurorii începeau tot atunci un dosar și pentru devalizarea Foraj Sonde Moreni.

Cornel Cătălin Bulf cumpărase Foraj Sonde București prin intermediul unei alte firme – Trivale SA. El a plătit 1,5 miliarde de lei vechi și a spus că în 90 de zile urmează să achite restul de 3,8 miliarde de lei vechi. Trivale SA nu avea bani. Firma nou cumpărată tocmai se pregătea să recupereze 24 de miliarde de lei vechi de la SNP Petrom.

Bulf a făcut o „magie” și banii au ajuns direct în conturile firmei Trivale. A plătit cele aproape 4 miliarde de lei pe care îi mai avea de achitat pentru privatizare, iar restul a reprezentat un profit uriaș pentru perioada respectivă. La șase ani după ce procurorii au intrat pe fir, Foraj sonde București a fost radiată de la Registrul Comerțului.

Istoria Foraj Sonde Moreni a fost mai scurtă. În 2008, compania și-a dat ultima suflare pe frontul afacerilor actualului secretar de stat de la Ministerul Economiei.

Citește mai departe povestea lui Cornel Cătălin Bulf în ziarul Curentul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *