Scandalul muncitorilor din Sri Lanka. Al treilea emigrant a fost adus în brutăria de la Ditrău
Scandalul muncitorilor din Sri Lanka. Al treilea emigrant a fost adus în brutăria de la Ditrău

Scandalul muncitorilor din Sri Lanka aduși la Ditrău se complică, după ce al treilea emigrant a fost adus în brutăria din mica localitate din Harghita. El va locui împreună cu colegii săi veniți înaintea lor. Brutarii de culoare au stârnit furia localnicilor, care nu acceptă să mănânce pâinea făcută de ei, iar scandalul s-a lăsat și cu o amendă de 10.000 de lei aplicată brutăriei de Inspecția Muncii.

Localnicii, în frunte cu preotul, s-au revoltat susținând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi care să le “impună cultura lor” şi să le pună în pericol siguranţa, iar cazul de la Ditrău a ajuns să fie relatat și în presa internațională. 350 de săteni au protestat în ultimele două săptămâni faţă de angajarea la brutărie a doi muncitori din Sri Lanka.

Scandalul muncitorilor din Sri Lanka – ce spune patronul

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, spus că cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în localitatea Gheorgheni, potrivit Hotnews.

„A sosit aseară (luni seara – n.r.) în Ditrău de la București cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka. Este un tânăr de treabă, are 24 de ani, și este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție. Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre”, a explicat proprietarul afacerii.

Tânărul are o iubită în Sri Lanka și vrea să muncească în România pentru a strânge bani să-și cumpere o casă, a mai spus femeia care deține brutăria.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul