Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, investește 7,7 milioane de euro pentru siguranța clujenilor. Acesta vrea să modernizeze și să extindă sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare a populației din Cluj-Napoca, în scopul transmiterii eficiente a mesajelor directe sau preînregistrate și a semnalelor acustice în situații de urgență și de protecție civilă. Emil Boc vrea un sistem de înștiințare, avertizare și alarmare a populației la fel ca cel pe care îl deține Arafat, un sistem care a reușit să dea greș în repetate rânduri.

Proiectul constă în realizarea unui sistem de înștiințare, avertizare și alarmare a populației Municipiului Cluj-Napoca, integrat, extins și modern, care prin distribuirea elementelor constitutive să acopere  întreaga suprafață a UAT. Sistemul național integrat de înștiințare, avertizare, prealarmare și alarmare a populației este compus din centrale de alarmare, sirene electronice cu putere instalată între 600 si 1200 W, sirenă mobilă, subsistem de comunicație pentru verificarea și controlul vizual permanent a stării de integritate a elementelor sistemului.

În cadrul proiectului se va realiza un sistem ce implică lucrări de instalare pentru două centrale de alarmare în doua Centre operative cu activitate temporară ale Comitetului local pentru situații de urgență, o centrală de alarmare in sediul  ISU „Avram Iancu” al județului Cluj, conectată la 85 de sirene electronice instalate în cadrul aceluiași proiect. Realizarea conectivității se va realiza prin mijloace de transmisie prin fibra optica, radio-TETRA, si GSM/GPRS.

În cadrul proiectului vor fi instalate:

  • 16 sirene electronice de 1200 W 
  • 62 sirene electronice de 900 W
  • 6 sirene electronice de 600 W

Valoarea totală a investiției este de 38,2 milioane de lei, cu TVA, adică 7,7 milioane de euro. Perioada de implementare a proiectului este de 60 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31 august 2022.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *