Cel mai căutat mafiot

Cel mai căutat mafiot din România va fi extrădat. El spera ca prevederile referitoare la drepturile omului să-l scape. Judecătorii au decis să-l trimită acasă.

Florin-Nicolae Ghinea cunoscut sub numele de Ghenosu urmează să fie extrădat din Marea Britanie. El fusese arestat acolo dar întârziase procesul de extrădare. Ca și alți urmăriți internațional care și-au găsit refugiul în Anglia, Ghenosu se baza pe hotărârea Curții Europene de Justiție. Aceasta considera faptul că închisorile din România nu respectă normele minime în materie de drepturi ale omului.

Cel mai căutat mafiot fusese arestat la Londra în august 2018. El era căutat pentru că se sustrăgea unui mandat de urmărire internațională. Procurorii îl acuză pe liderul interlop de proxenetism, complicitate la trafic de persoane, spălare de bani şi instigare la omor calificat.

El a ordonat uciderea unui rival din Târgoviște, iar filmul cu mărturisirile „asasinului” tocmit de Ghenosu au ajuns pe masa procurorilor. Ghenosu a mai fost condamnat în România la 16 ani de închisoare. El fusese eliberat pentru bună purtare în 2016.

Cel mai căutat mafiot legături la vârf în politică

În 2010 Ghenosu a făcut subiectul unui scandal politic. Președintele CJ Dâmbovița, Florin Popescu susținea că Nicolae Ghinea este „brațul armat” al lui Adrian Țuțuianu. El explica faptul că interlopul a beneficiat de clemența judecătoarei Elena Turcu, aceasta fiind fina lui Țuțuianu (fost PSD actualmente PRO România).

Fostul vice-primar al Târgoviștei, Bogdan Ana a fost de asemenea acuzat de relații neprincipiale cu Ghenosu. Politicianul era suspectat că l-a folosit pe interlor pentru a câștiga alegerile.

„Exilații” din Anglia își fac bagajele?

Această hotărâre a făcut ca sute de infractori să se refugieze în Marea Britanie înainte de condamnare și să uzeze apoi de prevederile legale pentru a scăpa de extrădare. Printre aceștia, cel mai cunoscut este afaceristul Gabriel Popoviciu.

Popoviciu a fost reținut în august 2017 de Poliția Metropolitană din Londra. El a fost eliberat după plata unei cauțiuni de 200.000 de lire. Afaceristul a uzat de aceleași prevederi referitoare la condițiile de detenție din România. Alexander Adamescu este un alt fugar pentru care paradisul din Londra este locul ideal.

În afară de cei doi, alți sute de condamnați au beneficiat de prevederile legislative din Anglia. Se pare că Brexitul le încurcă planurile. Este de așteptat ca în viitor toți urmăriții internațional să fie trimiși de urgență în România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *