CNI

Comuna Berceni din județul Prahova se va construi un complex sportiv. Investiția se încadrează în contextul social-comunitar, sportul fiind o ramură importantă la nivel național dar și local.

Contractorii sunt acuzați de întârzieri și neseriozitate pentru lucrările pe care le execută.

Terenuri de fotbal, handbal și badminton

În comuna Berceni activează în momentul de față două echipe de fotbal și își desfășoară activitatea pe un teren de fotbal care nu corespunde unor activități decente de sport. Pe lângă fotbal, în comună mai activează și un club de badminton. Acesta își desfășoară activitatea  în sala de sport a unui liceu din Ploiești.

Ținând cont că spațiile de practicare a sportului sunt inexistente în comună, edilii au hotărât ca e nevoie să se construiască un complex sportiv care să vină în sprijinul comunității.

Au fost alocați peste 22 de milioane de lei fără TVA pentru construcția de nivel european.

Prin realizarea investiției se dorește îmbunătățirea imaginii și calității vieții populației din comuna Berceni, Prahova.

Terenul pe care va exista construcția are o suprafață de 21 de mii de mp. Complexul va fi format din 3 corpuri. Prima clădire va fi o sală polisportivă formată pentru handbal și badminton. Al doilea spațiu este pentru fotbal iar construția trei va fi de fapt o tribună.

Amenajarea terenului pe care urmează a fi construit complexul sportiv constă într-o platforma carosabilă cu locuri de parcare și spații verzi.

Va exista un sistem de iluminare inteligent cu lămpi LED, detectoare de incendiu și un sistem de supraveghere.

După finalizarea complexului, edilii se așteaptă să crească numărul celor care vor desfășura activități sportive.

Durata de realizarea a investiției este de 14 luni din care 12 sunt pentru execuția lucrării iar două luni pentru proiectare.

Firma nu își plătește subcontractanții

Ram-Gebaude SRL este firma care și-a însușit proiectul de construcție a viitorului complex sportiv din Prahova. Ea este patronată de către oamenii de afaceri Gheorghe Vlad, Stefan Cristian si Buzincă Florin.

Firma își are sediul într-un spațiu comercial din Popești Leordeni, are un număr de 16 angajați si o cifra de afaceri netă de peste 11 milioane de lei în 2021 și datorii de vreo 5 milioane.

Sunt abonați la banii veniți de la Compania Națională de Investiții și ținând cont de licitațiile publice câștigate aceștia sunt specializați în construcția de săli de sport și de  complexe sportive.

Realitatea în cazul Ram-Gebaude SRL este faptul ca firma este implicată în mai multe scandaluri. Aceștia sunt acuzați că lucrările pe care ei le execută sunt într-o continuă întârziere și că nu își plătesc subcontractorii.

În anul 2022, Primăria Albota acuză firma că lucrările pe care aceștia le-au executat sunt de o calitate inferioară și că o parte a construcției a fost dărâmată și reconstruită.

Aceeași edili îi acuză pe aceștia de faptul că pe șantier nu există decât 2 oameni care nu fac nimic.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *