APIA achiziționează 67 de autovehicule cu scopul de a asigura un cadru optim de desfășurare a activităților specifice APIA în vederea absorbției fondurilor europene disponibile în domeniul agriculturii, prin reînnoirea parcului auto al instituției. Investiția se ridică la 7,6 milioane de lei, cu finanțare din bugetul național și prin accesarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea suportului logistic necesar prin achiziționarea autovehiculelor de teren sau a autoturismelor hybrid plug in, după caz, pentru desfășurarea activităților specifice privind gestionarea schemelor de plăți directe, pentru efectuarea controalelor pe teren, dar și pentru promovarea măsurilor de sprijin pentru producătorii agricoli ori pentru participarea la misiuni de audit, întâlniri sau conferințe. Achiziţionarea autovehiculelor se realizează pentru personalul din cadrul Direcţiilor de specialitate/serviciile/birourile din aparatul central, centrele judeţene și locale APIA, implicat în gestionarea schemelor de plăți directe, pentru efectuarea controalelor pe teren, dar și pentru promovarea măsurilor de sprijin pentru producătorii agricoli.

Ce mașini urmează să fie achiziționate

Contractul este împărțit pe 2 loturi. În cadrul lotului 1 se vor achiziționa 54 de autovehicule de teren cu tracțiune 4×4, cu un cuplu motor și o gardă ridicată la sol pentru deplasarea pe drumuri accidentate pentru controalele pe teren, inclusiv pe categoriile de drumuri greu accesibile, în zone de munte. Având  ca sursa de finanțare fonduri de la bugetul de stat și din prima de casare de 6000 lei/auto și ecobonusul de 1500 lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Autovehiculele trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Anul fabricației: minim 2022.
  • Caroserie: tip SUV, gardă la sol de minim 185 mm, lungime de minim 4100 mm.
  • Motorizare: capacitate cilindrică de minim 1300 cmc și maxim 1600 cmc, putere nominală de minim 80 kW
  • Cutie de viteze: minim 6+1 trepte, manuală sau automată.

 În cadrul lotului 2 se vor achiziționa 13 autovehicule hybrid Plug-in, cu sursă de alimentare externă, cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km (NEDC). Având ca sursă de finanțare fonduri de la bugetul de stat și eco-tichetul de 26.000 lei/ auto nou electric hybrid, la care se adaugă un ecobonus în cuantum de 1500 lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Autovehiculele trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Anul fabricației: minim 2022.
  • Caroserie: tip SUV, gardă la sol de minim 160 mm, lungime de minim 4100 mm.
  • Putere maximă cumulată de minim 115 kW (165 CP).
  • Tracțiune 4×2.
  • Cutie de viteze: automată-hybridă sau multimodală.

Valoarea totală a investiției este de 7,6 milioane de lei, cu TVA, adică 1,5 milioane de euro. Durata contractului este de 2 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 august 2022.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *