O firmă cunoscută din piața de achiziții publice a câștigat licitația pentru reparațiile Lacului Herăstrău! La mijloc este un contract de zeci de milioane de lei
Lacul Herăstrău

Condițiile excesive pot să fie uneori restrictive și să ducă la o scădere a concurenței. Lacul Herăstrău intră în reparații capitale, iar Administrația Lacuri Parcuri și Agrement a organizat o licitație la care s-a prezentat un singur ofertant. Firma este cunoscută în piața de achiziții publice. Mai jos se regăsesc informațiile legate de contractul pentru reparațiile Lacului Herăstrău.

Atunci când au anunțat că vor să repare malurile lacului Herăstrău, oficialii de la Primăria Capitalei au stabilit o serie lungă de condiții. Prețul lucrării conta numai în proporție de 60%, iar câștigătorul se stabilea în funcție de experiența profesională declarată și de organizarea propusă.

Controverse în jurul licitației pentru malurile lacului Herăstrău. Cine a câștigat contractul?

Cerințele impuse de ALPAB 

La procedura organizată de Administrația Lacuri Parcuri și Agrement au putut să participe numai firmele cu o medie a cifrei de afaceri de 50 de milioane de lei în fiecare an. În afară de asta, participanții trebuiau să prezinte cel mult trei contracte similare realizate în ultimii 5 ani. Valoarea celor trei contracte trebuia să fie de 25 de milioane de lei.

Caietul de sarcini a cuprins în detaliu și o listă de utilaje care aveau atât de multe specificații tehnice încât puteau să fie considerate restrictive. Atât de complicat a fost construit anunțul de participare încât a fost nevoie de mai multe clarificări, de prelungirea duratei de depunere a ofertei și de două erate.

3.3 clarificari licitatie
Au fost 4 clarificări, ceea ce a făcut si mai complicat sa fie anunțul de participare

Într-un final bugetarii de la Lacuri Parcuri și Agrement nu au avut de unde alege. S-a depus o singură ofertă. Lucrarea o să fie efectuată de societatea Dimar din București.

3.3 o singura oferta
O singură ofertă a fost depusă. astfel ca ALPAB a avut doar o opțiune

Firma lui Iulian Drăgunoiu, apropiat a Rovanei Plumb, implicată în reparațiile Lacului Herăstrău

Firma este o obișnuită a licitațiilor pe bani publici. Patronul, Iulian Drăgunoiu a fost pe rând  considerat de presă ca un apropiat al ministrului social democrat al Mediului, Rovana Plumb. Dar și al Partidului Democrat Liberal al cărui sponsor a fost în anul 2009. Compania va încasa 45 de milioane de lei în cadrul contractului care are durata de doi ani de zile.  

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *