Scandal penal în PNL. Deputatul Pavel Popescu a încasat bursă pentru un master pe care nu l-a terminat. Bursa a fost acordată de Universitatea condusă de colegul său de partid, Marilen Pirtea.

Bursă ilegală pentru deputatul Pavel Popescu?

Curentul prezintă o poveste halucinantă despre aventurile intelectuale ale deputatului Pavel Popescu. Acesta a recunoscut în două declarații de avere succesive că a încasat bursă de studii pentru un presupus program masteral pe care l-ar fi urmat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cu toate acestea, el a recunoscut în fața jurnaliștilor de la publicația citată faptul că nu a terminat studiile. Popescu a spus că bursa ar fi primit-o pe baza notei de admitere reprezentată de nota de la licență.

Declarațiile politicianului par a nu avea legătură cu realitatea. El a încasat, conform declarațiilor de avere, banii în doi ani succesivi. Normal, ar fi putut să se califice pentru o bursă numai în primul semestru pe baza mediei de admitere.

Nu prea avea când să ajungă la cursuri

„În timp ce beneficia de bursa de studii pentru master, Pavel Popescu era deputat în Parlamentul României. Și în 2018 și în 2019 el a fost vice-lider al grupului PNL din Camera Deputaților. În perioada în care se presupune că participa la cursuri a fost secretar la Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Din aprilie 2018 a fost și membru al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.” se arată în Curentul.

Jurnaliștii mai scriu că două comisii trebuiau să-i ocupe lui Popescu câte două zile din săptămâna. El trebuia să fie prezent în fiecare zi la Grupul PNL unde era vice-lider și să participe la ședințele din plen.
Ancheta Curentul mai relevă faptul că familia deputatului locuiește în Norvegia unde soția sa încearcă să obțină cetățenia norvegiană. Surse din PNL susțin că Popescu făcea curse dese la Oslo pentru a-și vizita familia, lucru care i-ar fi ocupat timpul de studiu.

Pavel Popescu: vânzător de paratrăsnete propulsat în Parlament

Experiența profesională a deputatului care a fost menționat ca opțiune pentur Digitalizare sau ca președinte al Comisiei de Apărare este hilară.

Pavel Popescu și-a început activitatea ca vânzător de pensii private și a continuat ca vânzător de paratrăsnete la firma Logimaetics Electric. Pentru alte câteva luni a vândut contracte de leasing, iar în 2012 a plecat în Norvegia. Vreme de doi ani, actualul deputat a fost muncitor/lider de echipă la firma Af Gruppen din Oslo. Compania este a treia cea mai mare companie de construcții civile din Norvegia.

WhatsApp Image 2021 12 16 at 13.16.35 2

Deputatul a trecut în CV faptul că în 2015 a fost „consultant Business/IT” în sistem „free-lance” fără să ofere alte detalii. Schimbarea statutului de la muncitor în construcții la consultanță ridică la rândul ei semne de întrebare din cauza faptului că Popescu s-a declarat „liber-profesionist”.

Marilen Pirtea în sillenzio stampa

Rectorul Universității de Vest din Timișoara este colegul de partid al lui Pavel Popescu. Apropierea dintre cei doi este chiar mai mare. Cei doi au fost colegi în perioada presupuselor studii ale lui Popescu, acesta era membru în comisia de Buget unde secretar era Marilen Pirtrea.

Am solicitat lămuriri de la Universitatea de Vest din Timișoara cu privire la situația școlară a „studentului” Popescu. Nu am primit niciun răspuns.